Een bijzonder kippenboek

Tussen 1995 en 2019 bezocht Elly Vogelaar vele hoenderfokkers die met plezier wilden vertellen wat de pluspunten (en heel eerlijk ook: de minpunten) waren van het door hun gehouden ras. Het was, zoals ze altijd zei, fantastisch leuk om te doen. Alle opgetekende verhalen werden in de loop der jaren – compleet met foto’s van fokker en kippen – gepubliceerd in het voormalige tijdschrift Avicultura, en later in het digitale tijdschrift Aviculture-Europe.

Nu zijn al deze rasbeschrijvingen gebundeld in een boek. In de ruim 260 pagina’s komen meer dan 70 rassen aan bod. Helaas is het volgens de nieuwe privacywet verboden om ongevraagd namen en foto’s te publiceren, en toestemming vragen zou erg moeilijk worden. Een aantal van de bezochte fokkers is helaas al overleden, en anderen zijn verhuisd of hebben geen kippen meer. Ze moet in dit boek volstaan met een fraaie foto van elk beschreven ras. De kern van het verhaal blijft overeind: de fokker vertelt zelf over zijn ras. Maar, een goede verstaander heeft aan een half woord genoeg. Wellicht herkent u de fokker, of uzelf . . .

De informatie is grotendeels gericht op het fokken van de rassen volgens de officiële standaardomschrijvingen, maar ook de liefhebber zal er genoeg houvast in vinden om het juiste toompje raskippen te kiezen om voor het plezier en de eieren te houden. Bovendien zijn de verhalen doorspekt met allerlei verzorgingstips.

Het boek wordt uitgegeven in full colour, harde kaft, ingebonden.  Geplande verschijningsdatum is eind januari / begin februari 2021. Speciale voorintekenprijs is €30,00

Heeft u interesse, neem dan contact op met Elly Vogelaar


Gerelateerde berichten

VPKV